BESTELLEN

QUACO • LEVEN IN SLAVERNIJ, SCHOOLPAKKET
€ 195,00

Quaco schoolpakket (25 exemplaren), betreft de herziene uitgave van Quaco, met een dossier waarin de bredere context wordt geschetst. Kaarten en een tijdlijn horen daarbij. Bij het schoolpakket hoort ook een docentenhandleiding en lesmateriaal. Dit lesmateriaal is hier op deze website te vinden.

De primaire doelgroep is leerlingen in klas 2 van het voortgezet onderwijs. De praktijk wijst uit dat ook de hoogste klassen van het basisonderwijs de strip bijzonder waarderen.

Op aanvraag bieden wij een staffelkorting bij afname van meer dan 25 exemplaren. Mail hiervoor naar office@uitgeverijL.nl

Bestellen
QUACO • LEVEN IN SLAVERNIJ
€ 9,95 / € 19,95

Quaco. Leven in slavernij is het eerste grote stripverhaal over het Nederlandse slavernijverleden. Quaco, de hoofdpersoon, heeft werkelijk geleefd. Hij was een Akan en kwam uit een gebied dat nu in Ghana of Ivoorkust zou liggen. Na zijn ontvoering leefde hij eerst in West-Afrika in slavernij, daarna in Suriname en Nederland. Quaco was een van de miljoenen Afrikanen die slachtoffer werden van de trans-Atlantische mensenhandel, waarbij ook Nederlanders betrokken waren.

Bestellen